Bioresonantietherapie gaat uit van het principe dat alles een bepaalde trillingsfrequentie heeft. Een lichaam wat niet functioneert zoals het zou moeten heeft een afwijkende trilling.

Specialiteiten

Burn-out, voorkomen is beter dan genezen

Heb je last van stress en wil je voorkomen dat het erger wordt? Wil je een (tweede) burn-out voorkomen? Ben je op het punt dat je voelt dat je het anders wilt maar dat je niet zo goed weet hoe? Begint jouw lichaam stressklachten te vertonen? Op dit moment ben je nog ‘op tijd’ en is het belangrijk om aan de bel te trekken. Doorgaan op de manier waarop je het nu doet is geen optie meer, dit put je uit en brand je op. We gaan het nu omdraaien: op naar een energierijk leven en het leven wat helemaal bij jou past!

Afvallen

Te zwaar zijn voelt op zichzelf al niet prettig. Maar ernstiger is dat overgewicht ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, nu of later. Als je te zwaar bent, heb je namelijk grotere kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of gewrichtsklachten. Afvallen is dus niet alleen goed idee, maar vooral een gezonde beslissing!

Met de afslank begeleiding van Integraal Coaching wil ik je graag begeleiden naar een meer uitgebalanceerd leven en je daarnaast ook inzicht geven in de oorzaak van jouw eetgedrag.

Waarom werken aan hormonen?

Stress heeft heel veel invloed op hormonen. Stress verminderd o.a.de aanmaak van geslachtshormonen, overgangsklachten worden erger door stress, de schildklier kan langzamer gaan werken, je gaat slechter slapen en er kunnen bloedsuiker problemen ontstaan. Je hormonen hebben een grote invloed op jouw gezondheid. Naast voortplanting, stofwisseling, orgaanfuncties, groei en ontwikkeling, bepalen hormonen een groot deel van uiterlijk zoals gewicht, vetverdeling en veroudering. Daarnaast beïnvloeden hormonen jouw gedrag, gevoel en emoties. Jouw stress belastbaarheid heeft alles met hormonen te maken en dat geld ook voor jouw slaap, bloedsuiker, weerstand en herstel. Door de hormonen in balans te brengen verdwijnen een groot deel van jouw klachten.

Evocircadiancode: "Gedurende de afgelopen 100 jaar zijn we samen gemiddeld 30 jaar ouder geworden"

Evociracadiancode

Bij de Evocircadian code wordt uitgegaan van de vraag “WAAROM” word je ziek. Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk te kijken naar waar jij vandaan komt. Bij de Evociracadian therapie wordt jouw Kritische periode, de periode vanaf de conceptie tot ongeveer 3 jarige leeftijd, in kaart gebracht. In deze periode vindt de belangrijkste programmering plaats. Dat betekent dat een tekort of een stimulans in deze periode kan resulteren in een langdurig of levenslang effect op jouw structuur en functioneren. In deze periode wordt de blauwdruk gevormd voor jouw gezondheid. De kans op het krijgen van ziekten, chronische aandoeningen of versnelde veroudering wordt in deze periode vast gelegd. Door jouw kritische periode in kaart te brengen ontstaan inzichten in hoe jouw blauwdruk “gerestaureerd en geboetseerd” kan worden. Hormonen spelen daarbij een zeer belangrijke rol omdat deze veel belangrijke processen in jouw lichaam regelen. Samen maken we een Evocircadian Hormoon therapie stappen plan. Door dit te volgen ontstaat er een hormonale balans, meer energie en een betere gezondheid.

Een DNA analyse

Met een beetje van je speeksel kan een analyse gemaakt worden van jouw DNA. Je resultaten worden vertaald naar het meest passende persoonlijke advies ooit: JOUW DNA HANDLEIDING. De uitleg en adviezen die je krijgt zijn zorgvuldig omschreven en bieden je een groot aantal praktische mogelijkheden om een betere versie van jezelf te worden. Je ontvangt een digitaal rapport met meer dan 100 pagina's resultaat, achtergronden, voedingsinformatie, praktische adviezen en je persoonlijk best passende voedingsplan.

Jouw DNA vertelt je onder andere: 
  • Hoe jij stresshormonen maakt in stressvolle situaties en wat dat betekent voor je gevoeligheid voor stress en hoeveel energie stress je kost, hoe je beter stressbestendig wordt;
  • Hoe je productie van adrenaline en cortisol in verhouding tot je afbraak ervan scoort en hoe het verloop ervan is;
  • Hoeveel energie het je geheugen kost om van de ene taak naar de andere taak te schakelen en hoe de prestatiecapaciteit en het herstelvermogen van jouw brein is;
  • Jouw meest gunstige manier van bewegen en sporten, herstellen, periodiseren, en leert je zelfs welke wedstrijdstrategie goed bij je past. Dit helpt je bij het bepalen, aanpassen en bereiken van je persoonlijke doelen. Of je nu een recreatieve of professionele atleet bent;
  • Welke verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten jou het beste past en waarom bepaalde voedingsmiddelen bijvoorbeeld leiden tot verstoring van je bloedglucosespiegel of je vetstofwisseling, waarom vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan na het eten van bepaalde voedingsmiddelen en waarom bepaalde voedingsstoffen beter bij je passen en andere niet;
  • Over je metabole behoefte aan ontspanning, lichamelijke activiteit en zelfs zonlicht. Hoe gevoelig je bent voor het ontwikkelen van overgewicht, hoe je cafeïne verwerkt, hoe je alcohol afbreekt, hoe ontstekingsgevoelig jouw lichaam reageert, of je lactose kunt verdragen en of je reageert op gluten;
  • Over je herstelfactoren waardoor je ziet hoe je dagelijkse functioneren te verbeteren, omdat deze factoren alle gebieden van je lichaam beïnvloeden; van hersenfuncties tot je denken en voelen, van verminderen van klachten tot in staat zijn om te kunnen gaan met de uitdagingen van het leven;
  • Hoe je reageert op specifieke medicijnen;
  • Welke leefstijlfactoren je kunt gebruiken of veranderen om het beste uit jezelf te halen.

Je DNA analyse wordt gebruikt voor het herkennen van risicofactoren voor je gezondheid. Onthoud: het hebben van een genetische aanleg is geen garantie voor het ontstaan van ziekte. De genen waar we je aanleg van analyseren zijn namelijk positief te beïnvloeden door o.a. leefstijlfactoren, voeding, fysieke inspanning en waar nodig voedingssuppletie. Als je weet waar je genetische aanleg ongunstig is, dan ligt daar juist de mogelijkheid om gezondheidsrisico's te verminderen en het functioneren van je lichaam en brein te verbeteren.

Het rapport bestaat uit vijf hoofdstukken die in verschillende thema's de belangrijkste elementen van jouw persoonlijke aandachtsgebieden met betrekking tot je leefstijl, voeding en beweging weergeven.

Bioresonantie

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de Tricombin bioresonantie therapie.
Bioresonantie is de kunst van het meten van trillingen.
Met de Trikombin kunnen afwijkingen in een orgaan of een intern systeem opgespoord en behandeld worden.

Bioresonantie doet een beroep op het lichaamseigen vermogen tot herstel. Het is erop gericht het lichaam aan te zetten tot herstel waardoor het lichaam weer in staat is zich te herstellen.

Integraal Coaching werkt samen met Tanja Balkema. Tanja Balkema is 40 jaar werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van Lyme

Bioresonantie is de kunst van het meten van trillingen

Alles om ons heen heeft zijn eigen trilling. Een boom, een plant, een dier, een mens. Ook elk orgaan, zoals het hart, de nieren, de longen of het bloed heeft een eigen trilling. Alles trilt op zijn eigen frequentie. Een bekend voorbeeld is de operazangeres die een glas kan laten springen door net boven de trilling van het glas te zingen.
Bioresonantie doet een beroep op het lichaamseigen vermogen tot herstel. Het is erop gericht het lichaam aan te zetten tot herstel. Door het opheffen van blokkades (oftewel de negatieve energie) zal het lichaam weer in staat zijn zich te herstellen. Door het lichaam te prikkelen en de werking van organen te stimuleren, kunnen klachten verdwijnen of aanzienlijk afnemen. Tijdens de therapie worden storende frequentiepatronen omgezet tot therapiefrequenties, die vervolgens via elektroden aan de patiënt worden toegediend. Het apparaat scheidt gezonde en zieke trillingen. De gezonde trillingen worden elektronisch versterkt of verzwakt teruggegeven. De zieke trillingen worden, al dan niet versterkt, in spiegelbeeld aan de patiënt terug gegeven. Zo worden belastende frequentiepatronen gereduceerd en onderliggende oorzaken van ziektes uitgeschakeld. Belastende stoffen worden vrijgemaakt en uitgescheiden door de uitscheidingsorganen, met als gevolg dat de lichaamseigen regulatie wordt hersteld.
De Trikombin zorgt ervoor dat iedere afwijking in een orgaan of een intern systeem opgespoord en behandeld kan worden. Het frequentiebereik is enorm en de drievoudige werking maakt dat je zeer snel behandeld kan worden.
 

Trikombin